top of page
PHYSICOOL A KÓRHÁZAKBAN ÉS AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN

A Physicool-t jelenleg kórházakban és magánpraxisokban használják az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban, Ausztráliában és más országokban egészségügyi szakemberek a fájdalom, a duzzanat és a gyulladás csökkentésére az alkalmazások széles körében.

Folyamatosan új módszereket keresünk a betegek utókezelésének javítására. A Physicool csökkenti a páciens fájdalmát, és gyorsabban hazajuttatja őket. A Physicool nemcsak gyorsabban mozgósítja a betegeket, mint a Cryocuff, hanem a költségek egyharmada is.

- Dr. Simon Garrett, traumás és ortopéd sebész tanácsadó, Dorchester County Hospital NHS Trust

Az integrált hideg- és kompresszió terápia klinikailag bizonyítottan segít csökkenteni a duzzanatot és visszanyeri a mozgási tartományt. A tartályt tápláló krioterápiás mandzsetta felváltotta a jégalapú gyógymódokat. A kínált előnyök miatt a sebészek és terapeuták már a Physicool-t alkalmazzák kedvenc krioterápiás eszközükként.

A kórházak különösen sikeresen alkalmazzák a Physicool-t a műtét után olyan betegeknél, akik térdprotézisen estek át. Minden kötszer hűtőfolyadékkal előkezelve érkezik – gyorsan elpárolgó alkoholok. A végtagra helyezve a hűtőfolyadék elpárolog, elnyeli a látens hőt – kivonja a duzzanatot és a gyulladást a területről.

A kötést nyitott cellás szövéssel gyártják, amely a hűtőfolyadék vezetékeként működik, és 2-3 órás hűtést kínál, mielőtt kiszáradna. A kötszerek ezután újratölthetők a folyamatos hűtés érdekében. A Physicool nem igényel előzetes hűtést.

Az elért kezdeti sikernek köszönhetően poszt-totális térdízületi műtét (Garrett, 2012); A Physicool-t jelenleg a betegek műtét utáni rehabilitációjának fokozására használják minden testrészen, traumák, ízületi gyulladások, haematomák és rheumatoid arthritis esetén.

KLINIKAI BIZONYÍTVÁNY

A jégalapú terápiák kapcsolódó kockázatai nélkül a Physicool felülmúlja a meglévő hidegterápiákat. 2012-ben A. Mumith MRCS, M. Barrett MRCS és S. Garrett FRCS (Tr&Orth) Ethics által jóváhagyott, nem kereskedelmi vizsgálatot végzett, hogy összehasonlítsa a Physicool és a Cryo Cuff hűtőrendszer hatékonyságát Total Knee Arthroplastry (TKA) betegeknél. . A módszer egy randomizált vizsgálatot alkalmazott, a kórházi betegek száma 80 (csoportonként 40). Az összes TKA-t egyetlen sebész végezte, az alapértelmezett sebészeti technikákat alkalmazva.

A hűtőberendezések kijelölése az 1. posztoperatív napon történt. A VAS fájdalompontszámokat és a mozgási tartományt hűtés előtt és 30 perces hűtés után rögzítettük. Az eredményeket a műtét utáni 1. és 2. napon kaptuk, majd a betegeket hazaengedték.

 

Physicool Range of Movement Dorset NHS Hospital trial

 

 

A kísérlet bebizonyította, hogy a Physicool nagyon életképes alternatívája a Cryo/Cuffnak. A Physicool csoportban statisztikailag szignifikáns növekedés volt tapasztalható a mozgástartományban és a fájdalom csökkenése a Cryo/Cuff csoporthoz képest.

EREDMÉNYEK

Az első posztoperatív napon a Physicool csoportban 20,38°-kal javult a mozgástartomány, ami 65%-kal nagyobb, mint a CryoCuff csoporté, és a Physicool csoport VAS fájdalompontszáma 44%-kal jobban csökkent, mint a CryoCuff csoport.

A második posztoperatív napon a Physicool csoportban 83%-kal nagyobb volt a mozgástartomány javulása, mint a CryoCuff csoporté, és a Physicool csoport VAS fájdalompontszáma 116%-kal csökkent a CryoCuff csoport által elért csökkenéshez képest.

Bár vannak anekdotikus bizonyítékok arra vonatkozóan, hogy a Physicool csoport továbbra is felülmúlja a CryoCuff csoportot, miután a betegeket elbocsátották, ez a javulás nem volt számszerűsíthető az első vizsgálat részeként.

A vizsgálat céljaira mindkét csoport esetében a hűtést napi két 30 perces alkalomra korlátozták. Normál használat esetén a Physicool használatának fontos előnye, hogy lényegesen hosszabb ideig használható, mint a CryoCuff, mert a Physicool nem korlátozza a járó mozgást, a kötést rajta lehet hagyni és akár két órán keresztül hűt. Ha a hűtőfolyadék elpárolgott, és a hűtőfolyadék ezután feltölthető vagy újratölthető a spray segítségével.

Várható, hogy normál klinikai használat során, mind a hazabocsátás előtt, mind után, a betegek hajlandóak lesznek gyakrabban és hosszabb ideig használni a Physicool-t, mint amennyit a CryoCuff alkalmazását fontolóra vennék, és a mozgásterjedelmük és a fájdalomcsillapításuk javulása valószínűleg még nagyobb, mint amit ebben a kontrollált vizsgálatban elértek.

1.webp
bottom of page