top of page
Leg Injury
A PHYSICOOL FELHASZNÁLÁSA A SPORTSÉRÜLÉSEK ÉS REHABILITÁCIÓJUK SORÁN

A Physicool elengedhetetlen a sportsérülések kezeléséhez és az elsősegély táskához. Profi és tudatos amatőr sportolók, terapeuták és edzők használják a Physicool-t akut sérülések kezelésére vagy szisztematikusan alkalmazzák az edzés során a terhelést követőe gyors regeneráció és teljes felépülés érdekében. A Physicool használata megbízható rehabilitációs alaptermékké vált, amely lehetővé teszi a sportolók számára, hogy gyorsabban felépüljenek, keményebben edzenek és elérjék a csúcsteljesítményt.

 

„Hűtőbandázst használunk a gyógyulás elősegítésére. A Physicool nagymértékben csökkenti a duzzanatot és a gyulladást, csökkenti a fájdalmat, miközben felgyorsítja a felépülési folyamatot – gyorsabban talpra állítja a játékosokat.”

- Dan Martin, a Bristol Rugby Club egészségügyi szolgáltatásainak vezetője.

 

SPORTSÉRÜLÉSEK KEZELÉSE

 

Hűtőterápia (krioterápia), amelyet a sportsérülések kezelésében alkalmaznak, hogy csökkentsék a szövetek hőmérsékletét, a véráramlást, a fájdalmat és az anyagcserét az érintett területen. Ez egy sokat kutatott és bizonyított terápiás módszer, különösen lágyrész-sérülések, például ficamok és húzódások kezelésére.

Sérülés esetén gyulladás és fájdalom jelentkezik. Az ödéma (duzzanat) a sérült hely helyi véráramlásának növekedése miatt következik be. A Physicool hűtőbandázs alkalmazása csökkenti a szövetek hőmérsékletét a sérült hely körül, ami a helyi erek összehúzódását eredményezi; ezért a véráramlás és a duzzanat csökkentése, a sérült terület kezelése. A duzzanat korai csökkentése csökkenti a fájdalmat, mivel a sérülés helyén lévő idegvégződések nem lesznek annyira összenyomva. Ezért minél hamarabb használják a Physicool-t a sportsérülések kezelésére, annál nagyobb a haszon és annál gyorsabb a rehabilitáció.

 

SPORTREHABILITÁCIÓ

 

A hűsítő kezelést a gyógyulási idő csökkentésére használják a sportrehabilitációs program részeként. A Physicool sikeresen használható verseny/mérkőzés után a célizmok hűtésére és tömörítésére. Ez a jeges fürdő izom-helyreállítási előnyeit kínálja, de jeges víz és hűsítő fájdalom nélkül. A Physicool a gyógyulás felgyorsítására, az izomfájdalmak csökkentésére és a fájdalom enyhítésére szolgál, növelve az egymást követő teljesítményt.

Bár a hűsítő terápia kevés szövődmény vagy mellékhatással jár, kerülni kell a jégalapú gyógymódok (jég, jégtakaró, jégtakaró) hosszan tartó alkalmazását, mivel ez súlyos mellékhatásokat, például fagycsípés és idegsérülést okozhat (Swensen, 1996). ). Bizonyítékok vannak arra, hogy még a törülközőbe csavart jég alkalmazása is fagyási sérüléshez vezethet (Graham, 2000). A Physicool sokkal biztonságosabb alternatívát kínál a jégalapú termékekkel történő hűtéshez.

Hivatkozások:

Kennet J, Hardaker N, Hobbs S, Selfe J; Cooling Efficiency of 4 Common Cryotherapeutic Agents

Swenson C, Swärd L, Karlsson J; Cryotherapy in sports medicine. Scand J Med Sci Sports, 1996 Aug;6(4):193-200. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8896090

Graham CA, Stevenson J, Frozen chips: an unusual cause of severe frostbite injury, Br J Sports Med 2000;34:382-383 http://bjsm.bmj.com/content/34/5/382.abstract

bottom of page